Geometrie Descriptiva?

Sa incepem prin a „incerca” sa definim aceasta materie! Este ceva foarte tare legat de geometria clasica, dar care se mananca pe cu totul alta felie de paine! Adica, este greu de explicat ce se intampla, cu alte cuvinte greu de inteles, greu de rezolvat si nu testeaza nici o calitate reala pe care ar trebui sa o aiba un candidat la arhitectura! Dar trebuie! Se da in examenul de admitere! Si atunci ne ocupam si de ea!

Prin urmare… trebuie inteles faptul ca aceasata materie este total diferita de geometria clasica predata oricum prost in scoala… indiferent daca discutam de geometria plana sau cea spatiala. De remarcat insa ca geometria descriptiva are la baza notiuni de geometrie plana si spatiala clasica. Insa pentru aprofundarea ei este nevoie si de ceea ce noi numim… vedere in spatiu!

Ca urmare a experientelor noastre pe parcursul pregatirii, am tras o concluzie raportata la acest subiect! Geometria descriptiva nu poate fi inteleasa in primul rand… si aprofundata in al doilea rand de catre candidat, atat timp cat candidatul la facultate nu poseda la pornirea in ceea ce numim pregatire, notiunile de baza legate de geometria clasica. Prin urmare, inainte de a incerca sa studieze geometria descriptiva, el trebuie sa invete serios geometria clasica! Este absurd sa incerci sa discuti cu cineva de dreapta de cea mai mare panta a unui plan cu o persoana care habar n-are care sunt elementele geometrice care definesc un plan!

Deci sfatul nostru este ca la inceputul drumului, anevoios oricum, de pregatire pentru admitere… candidatul sa-si asigure macar cunostintele de baza in ceea ce priveste geometria clasica.

Publicat de Mihu Frunzetti

Arhitect Owner la Geometra Birou de Arhitectura tel: +40722224219 email: mihu_1690501@yahoo.com email: mihufrunzetti19@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: