Studiul individual

Aici as vrea sa transmit un mesaj important candidatilor la arhitectura.

Studiul gestionat de un dascal este extrem de important. Este pivotul in jurul caruia, daca vreti, graviteaza toata activitatea ulterioara, izvorul informatiilor de baza si organizarea lor la nivel temporal si grafic. Nu este suficient! A citi un manual nu face altceva decat sa-ti aduca informatiile de baza sau le completeaza pe cele deja existente, devine un schelet pe care se urzeste dezvoltarea fiintei profesionale in devenire. Un manual nu este decat un inceput, fara contributia zilnica de cizelare a profesionistului.

Daca intr-un trecut nu prea indepartat cel care se pregatea pentru admitere nu avea la dispozitie decat bunul simt si simpla observatie (adica o documentare personala la fata locului prin desenul dupa natura sau prin intermediul unor documentatii greu de gasit la vremea respectiva, de provenienta straina tarii)… acum cel care se pregateste are la dispozitie o infinitate de surse de informatie, in principal internetul, care folosite cu discernamant aduc foarte rapid si in volum fantastic de mare de informatii care circula la nivel mondial. Rolul profesorului devine in acest moment unul de indrumare, mai degraba, prin hatisul informatiilor, intre zona de calitate si cea de umplutura a lor.

Deci nu exista scuze in redactarea unei teme, din lipsa conditiilor necesare sau a lipsei de documentatie… totul depinde de fiecare elev in parte, de straduinta si de discernamantul de care trebuie sa dea dovada in manifestarea grafica si evolutia fiecarei teme finalizate.

Si in final inca un sfat… dusmanul de moarte al unui grafician este automultumirea – autosatisfactia. Unul din cele mai dificile momente este cel in care desenatorul se ridica de la planseta, pune creionul jos si se declara satisfacut. Din acel moment nu se mai poate face nimic!

Publicat de Mihu Frunzetti

Arhitect Owner la Geometra Birou de Arhitectura tel: +40722224219 email: mihu_1690501@yahoo.com email: mihufrunzetti19@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: