Ca sa se stie…

Am inceput pregatirea pentru admiterea la facultatea la arhitectura in clasa a 11a de liceu. Am fost pregatit pana la momentul succesului final de Dnul arh. Constantin Ciurea, care a avut rabdare cu mine si cu personalitatea mea in devenire, facand fata cu succes „morilor de vant” din mine. Ca simpla istorisire, zic eu ca merita lamurit faptul ca anul de gratie 1987, cand urma sa concurez la examenul de admitere, ca si in toti ceilalti ani de pana atunci, era o tinta de neatins intrarea din prima incercare, datorita atat numarului mic de locuri puse la dispozitie, cat si numarului mare de concurenti, inscrisi in primul rand ca proaspeti absolventi de liceu si in al doilea rand ca mai vechi absolventi, proaspat picati, cu un an inainte, sau „veterani” picati cine mai stie de cand.

Zis si facut, ma inscriu la concurs, si nadusit de toate emotiile, stresul, proximitatea unei vieti noi si necunoscute, ma duc la facultate, fac tot ce eram eu in stare sa fac mai bine si… evident ca sunt in primii 10-20 respinsi.

Urmeaza un an care ma trece prin toate frustrarile, dezamagirile, printr-o sumedenie de meserii potrivite sectiei de prelucrator prin aschiere cu care am terminat liceul, ma pregatesc in continuare pentru concursul de admitere din 1988 ca artist incepator, fiind in acelasi timp la munca de zi cu zi, cand strungar, cand frezor, cand bagat in forja, finalizand de bine de rau piese metalice necesare in industria comunista.

Urmeaza anul 1988 cand, de teama unui nou esec si din motive financiare, aleg sa dau admiterea la seral. Din fericire am intrat! O parte din proprii colegi de pregatire pica din nou si se reapuca de studiu. Eu continui sa muncesc ca desenator tehnic intr-un birou de proiectare al Trustului Electromontaj Bucuresti si imi incep primii pasi spre profesia de arhitect, evident lucrand noptile. Calvarul ia sfarsit in decembrie 1989, ca urmare a Revolutiei impotriva regimului comunist. In primavara anului 1990 sectia de seral se desfinteaza, noi seralistii trecand automat la cursurile de zi, cu cateva examene diferenta de promovat.

Odata ce totul intra pe fagasul normalitatii, am parte de o sansa deosebita din partea mentorului meu profesional, sa-l sprijin din acest moment atat in pregatirea altor generatii de candidati la arhitectura, cat si in eforturile sale de a cladi cu profesionalism proaspat infintata sa firma de proiectare in domeniul arhitecturii.

Cam asa se desfasoara anii mei de facultate si putin timp dupa terminarea ei, urmand un proces de separare treptata de trecut si incercarea de a cladi, cu propriile puteri si urmarindu-mi obiectivele, un viitor mai apropiat pe cat posibil de viziunile mele profesionale.

Devin independent din 1998, prin acesta intelegand lansarea propriei mele firme de arhitectura si nu numai, creand contextul necesar pentru a face eu insumi, independent, aceste cursuri de pregatire a candidatilor la arhitectura. Ca urmare a experientei acumulate, reusesc sa public on-line, in noiembrie 2018, cartea GHIDUL CANDIDATULUI LA ARHITECTURA la care am mai facut referire pe parcurs.

https://bit.ly/ghidul_candidatului_la_arhitectura

 

Publicat de Mihu Frunzetti

Arhitect Owner la Geometra Birou de Arhitectura tel: +40722224219 email: mihu_1690501@yahoo.com email: mihufrunzetti19@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: